Over Ons

Een ervaren organisatie

Cobalt BI is uw partner binnen het Business Intelligence, Performance Management en Big Data spectrum. De mensen achter Cobalt BI; haar management en medewerkers brengen ruim 10 jaar relevante ervaring mee, zowel binnen de (landelijke) Overheid als binnen de Commerciële sector.

Een belangrijke uitdaging is het ontwikkelen en implementeren van een passende Business Intelligence strategie. De strategie om grote hoeveelheden data op een juiste wijze te associëren en te analyseren.

Cobalt BI helpt organisaties en instellingen bij het tijdig, juist en compleet verkrijgen van toegang tot gestructureerde en ongestructureerde gegevens. Van uit de eisen en wensen van de klant realiseren en beheren wij complete Business Intelligence omgevingen.

De mensen


Jolanda Cloete, CTO

Na haar rol als projectmanager bij Oracle/Siebel heeft Jolanda in 2009 de overstap gemaakt naar de Business Intelligence sector. In eerste instantie bij Intress, later bij een Business Intelligence dienstverlener met een focus op QlikView. In die periode heeft Jolanda bij diverse relaties Business Intelligence oplossingen geïmplementeerd.

Jan Kappenburg, Algemeen Directeur

Na jaren eindverantwoordelijk te zijn geweest voor één van de grootste QlikView partners binnen de Benelux, heeft Jan de Appora Group opgericht waaronder de bedrijven 49ers en 21South vallen. Het Business Intelligence virus is echter nooit helemaal verdwenen, met de oprichting van Cobalt BI als gevolg.

Robin Ernste, Senior Business Intelligence Consultant

Robin besloot, na 7 jaar voor Qlik gewerkt te hebben als Training Manager, over te stappen naar Mendix. Ook bij hem is echter het BI virus nooit helemaal verdwenen, met als gevolg dat hij is ingestapt bij Cobalt BI om zijn ervaring met QlikView/QlikSense en people- & changemanagement weer in te zetten op BI projecten.

Mark van der Meij, Senior Business Intelligence Consultant

Mark werkt al sinds 2006 in de business intelligence sector. Vooral als consultant, maar ook een paar jaar intern om een volledige en uitgebreide BI omgeving op te zetten én alle informatiestromen door omheen aan te pakken. Mark is vooral gespecialiseerd in Qlik en kan hiermee ook binnen grotere projecten een toekomstvaste oplossing bieden. Mark kan prima sparren met zowel business als IT en heeft van beide verstand.

Hugo Cloete, Partner, Sales Lead

Hugo heeft meer dan 19 jaar commerciële- en projectervaring in de Business & Management Consultancy. Als Medeoprichter van Cobalt BI richt Hugo zich op sales zowel als adviestrajecten rondom Business Intelligence vraagstukken en het implementeren van complexe BI-oplossingen. 

Ron Dubbeld, Senior Business Intelligence Consultant

Ron Dubbeld heeft sinds eind 2010 ruime ervaring in BI opgedaan bij diverse andere werkgevers en opdrachten. Ron is goed in staat om zich in te leven in de klant en door zijn sociale karakter is hij een echte teamspeler. Vanuit het verleden heeft hij veel kennis opgedaan in het verzekeringswezen en ook in de AGF-sector maar de laatste 2 jaar heeft Ron heel veel ervaring opgedaan in de Afval- en Milieusector.

Richard Nieraeth, Senior Business Intelligence Consultant

Richard heeft de afgelopen jaren ruime BI-ervaring opgedaan binnen Essent. Zijn expertise ligt in proces en KPI begeleiding. Hij zal klanten en relaties van Cobalt BI gaan ondersteunen bij het realiseren en beheren van effectieve rapportages en dashboards. Richard is een sociale & sportieve teamspeler die met zijn energie de klanten verder wil helpen.