Greenco

Greenco

Samenvatting

Greenco heeft met behulp van Qlikview een uitgebreide BI-omgeving ontwikkeld die de meeste facetten van de organisatie raakt. Cobalt BI is meerdere dagen per week bij Greenco aan de slag om de bestaande omgeving nog verder uit te breiden. De behoefte aan informatie is hoog en de vragen worden steeds meer gericht op bepaalde onderwerpen. Hierin is ook selfservice BI een belangrijk onderdeel, waarbij gegevens uiterst flexibel kunnen worden opgehaald die op dat moment van belang zijn.

Uitdaging

Greenco is een internationale teler en verpakker van snoepgroenten. De business in deze branche heeft grote behoefte aan actuele en accurate informatie. De tomaten business is een centen business. Met dunne marges en grote ambities, is de behoefte aan actuele en accurate informatie hoog.

Greenco heeft managementinformatie vanaf de grond aan opnieuw opgebouwd en heeft een veelomvattende overstap gemaakt van informatie versplinterd in excel sheets, naar informatie centraal in systemen.

Highlights

De bestaande BI omgeving wordt door Cobalt BI uitgebreid. Dit om de gerichte vragen vanuit het management sneller te beantwoorden.
Selfservice BI wordt geïntroduceerd zodat gegevens kunnen worden opgehaald op het moment dat ze van belang zijn.
Qlikview heeft gezorgd dat alle informatie centraal staat op 1 plek en er wordt gestreefd naar 1 versie van de waarheid.

Oplossing

Bij Greenco is de Qlikview BI oplossing opgebouwd volgens datawarehousing methodieken. Door deze opbouw is het geheel flexibel gebleven en kon de omgeving zich steeds verder uitbreiden, zonder veel rework. De volgende dingen zijn bij greenco gerealiseerd:

  • Financiële rapportages
  • Logistieke planningsrapportages inclusief voorspellingen en diverse verfijningen van prognoses.
  • Verkoop rapportages
  • Teelt rapportages, met inzicht op ras en pad niveau, per medewerker.
  • Een aantal rapportages maakt gebruik van alle bronnen, waarbij medewerkers, tomaten rassen, locaties etc. allemaal uniform zijn gemaakt.

“Een goede BI-oplossing is nooit helemaal af. Want er zijn altijd nieuwe vragen om te beantwoorden. Het doel vanuit Cobalt BI blijft nu om deze vragen zo snel- en flexibel mogelijk te beantwoorden.”

Cobalt BI is meerdere dagen per week aan de slag bij Greenco om de bestaande omgeving verder uit te breiden. Het is duidelijk zichtbaar dat er anders wordt omgegaan met de gegevens. De volgende stap zal een flinke aggregatie stap zijn, wat betekent dat er alleen die dingen worden weergeven, die van belang zijn. Dit wordt aangevukd met selfservice BI mogelijkheden.

Cobalt BI

Daltonstraat 11
3335 LR, Zwijndrecht
Nederland

info@cobaltbi.nl
+31 (0)10 766 0065